Tijdens de zomervakantie biedt Leergeld Randmeren voor de derde keer een Zomerschool aan. Wat een mooie kans voor basisschoolkinderen uit de doelgroep om samen met docenten hen één op één begeleiding en leuke zomerse activiteiten. Het blijkt dat deze kinderen vaak achterlopen op het gebied van taal en rekenen en ook veelal niet op vakantie kunnen. In de afgelopen jaren was de zomerschool voor deze kinderen een feestmoment samen leren, spelen en ontdekken!
Het doel van de Zomerschool is dat kinderen in een ontspannen sfeer werken aan hen ontwikkeling. Ze worden onder andere voorbereid op het komend schooljaar. Door het organiseren van de Zomerschool stimuleren we kansengelijkheid en dat alle kinderen nu en straks kunnen meedoen. Naast het leren worden de kinderen ook uitgedaagd met sport en spel, bezoek brengen aan Cultuurkust, de bibliotheek e.d.
De Zomerschool wordt aangeboden in Harderwijk door JAM. Zie hiervoor de link https://jamnederland.nl/zomerschool/
De Zomerschool wordt in Putten, Ermelo en Zeewolde aangeboden door StudieHub: https://www.studiehubs.nl/pages/zomerschool
Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met de plaatselijk coördinator: klik hier
Voor informatie over het initiatief kunt u het beste contact opnemen met Jan Heeres: j.heerses@leergeldrandmeren.nl
 
De Zomerschool wordt niet gefinancierd vanuit het reguliere budget van Leergeld Randmeren, maar gesponsord door partijen zoals de Rabobank, service-clubs en gemeenten. Het project kan de komende jaren worden voortgezet dankzij deze financiers.